top of page
HISTORIE
1940
1949
2019
STJOB2019.jpg
JOBfront.jpg

PAKHUIS 'St. Job', gebouwd in 1912-14 in Rationalistische stijl aan de westzijde van de toen net aangelegde St. Jobshaven (1908) in opdracht van de N.V. Blaauwhoedenveem (Amsterdam Rotterdam Antwerpen), naar ontwerp van de architecten J.J. Kanters en Fr. Eriksson. Zowel de grootte (een veeminrichting met een totale oppervlakte van 19.000 m2 en een inhoud van 80.000 m3) als de constructie in gewapend beton met stalen kolommen was voor die tijd in Europa 

HISTORIE
1940
1949
2019
b3db22d0a11f23a76fe37aa7a3acb9f0.jpg
ST.JOBSWEG 30B ROTTERDAM
Schermafbeelding 2019-02-07 om 16.32.08.

Gebouw "De Herder" aan de St. Jobsweg in Rotterdam is het voormalige pakhuis van de NV Blaauwhoedenveem-Vriesseveem.

Het gebouw stamt uit 1949 en is ontworpen door architect P. Kanters in de stijl van het expressionisme.

Meer informatie over het gebouw en de mogelijkheden die Cocon Vastgoed te bieden heeft kunt u op de website www.cocon-vastgoed.nl vinden.

Het Interieur Collectief

Het JOB Interieur Collectief Rotterdam is een netwerk van interieur gerelateerde professionals. JOB ICR is een verzamelplaats, ontmoetingsplaats van bedrijven die u in alle facetten van projectinrichting, interieurdesign en uitvoering kunnen bedienen. Complete interieurtinrichting, interieurdesign, advies in akoestiek, verlichting en stoffering, en alle interieurverwante diensten en producten gevormd in een collectief.

 

Kruisbestuiving

De merken (huurders) werken onafhankelijk van elkaar maar in het collectief vindt interne kruisbestuiving op een natuurlijke wijze plaats. De aanvullende en complementaire diensten maken van de aanwezige huurders een sterk collectief.

 

Ontmoetingsplaats

JOB Interieur Collectief is een dynamische ontmoetingsplaats. De open inrichting en opzet van de werkruimte zorgt voor interactie tussen de aanwezige huurders, opdrachtgevers en interieurarchitecten. Vanuit de huurders worden met regelmaat workshops, lezingen en discussieavond georganiseerd. JOB ICR biedt architecten, ontwerpers en innovators een podium tot presentatie en discussie, daarnaast fungeert de open ruimte van JOB ICR ook als 'boilerroom', een ruimte voor korte brainstormsessies met één of meerdere aanwezige merken. 

bottom of page